Hvad skal man vide om herretøj  

Hvad skal man vide om herretøj  

Ved du hvor moden inden for herretøj bevæger sig hen ad? Det kan være virkelig svært for mange mænd at følge med i den nyeste mode på markedet, da man tit og ofte som mand ikke altid er lige opmærksom på dette emne. Men hvis man drager paralleller fra herretøj til moden inden for kvindetøj, så befinder der sig kæmpe forskelle. Moden inden for kvindetøj er i langt større grad i bevægelse, hvor der kan forekomme store ændringer for hvad er acceptabel og hvad der ikke er. Heldigvis for os mænd forholder moden inden for herretøj sig på et forholdsvis stationært niveau, hvor der ikke forekommer store ændringer, som kan have effekt på hele garderoben.  

Man kan tydelig se at vi har bestemte komponenter inden for vores garderobe som udgør det grundlæggende for vores outfits. Eksempelvis er skjorten en klassiker for os mænd. Naturligvis har skjorten også været gennem mindre designmæssige ændringer, men vi har aldrig fjernet den fuldstændig. Der har været ændringer i farver og pasform hos skjorten, men vi stadig gjort af den til vores jakkesæt og bukser. På nuværende tidspunkt besidder der sig en mere simpel og minimalistisk stil inden for herretøj, hvor lidt er mere. Man derfor klare sig med et par fine jeans og en basic t-shirt.   

 

Tøjstilen til arbejdspladsen  

Tøjstilen varierer selvfølgelig fra arbejdsplads til arbejdsplads, da der forekommer forskellige krav til tøj afhængig af ens felt. Man ser ofte at kontorarbejde fastholder sig til den konservative og formelle stil, hvor skjorter og fine bukser er et must-have for medarbejdere. Men der er dog også kommet andre tendenser på arbejdsmarkedet, hvor nogen arbejdsgivere fokuser mere på komfort og en afslappet stemning. Dette har ført til en mere afslappet stil, hvor man faktisk kan have en fin hættetrøje eller sweatshirt på, eftersom behageligt tøj kan føre til højere produktivitet.  

Der er naturligvis også arbejdspladser, hvor man skal have tøj som passer til arbejdsopgaven – altså beklædningen er arbejdsbestemt. Som et eksempel kan man sige, at advokater skal have jakkesæt med slips, eftersom de skal sende visse signaler til kunder samt optræde i retten.